Японська філософія менеджменту в українському бізнесі
26 жовтня в МІМ відбувся воркшоп японської філософії менеджменту: Кайдзен - від слів до справи або Досвід впровадження кайдзен в Україні.
31 жовтня 201726 жовтня в МІМ відбувся воркшоп японської філософії менеджменту: Кайдзен - від слів до діла або досвід впровадження кайдзен в Україні. Спікерами стали практик бережливого виробництва, голова виробничого департаменту TIC Костянтин Глазков і фахівець Lean 6 Sigma, власник жовтого поясу ITG Lean Leader, голова виробничого департаменту Маревен Фуд Україна Олексій Сологуб.
У центрі уваги були практичні кейси впровадження кайдзен в українських компаніях. На думку Костянтина Глазкова, головне для впровадження кайдзен - створити настрій постійних удосконалень, постійного поліпшення якості і спростити комунікацію між рівнями управління, між співробітниками і керівництвом.
Семінар пройшов з активним залученням аудиторії в обговорення, інсайтами і нетворкінгом. Його учасниками стали МІМівці та їхні друзі з різних галузей економіки, в тому числі, зацікавлені виробники сервісів, адже кайдзен стає популярним і там.
Технології бережливого виробництва вивчаються в навчальних програмах МІМ, в тому числі із залученням випускників - практиків системи. Впровадження кайдзен популярно в передових компаніях і, отже, добре знайоме МІМівцям - керівникам. У різний час гостями МІМ з практичними кайдзен-кейсами були випускники Костянтин Гаврилюк (МВА'09) з Елопак Фастів і Олена Кудряшова (МВА'97) з Юнівест-маркетинг, а до Олени Піскун (МВА'07) в Лантманнен АКСА МІМівці навіть їздили зі спеціальною МІМівською екскурсією з обміну кращими практиками.
МІМ дякує Кайдзен-інститут і Кайдзен - клуб в Україні за сприяння в організації події.
Кайдзен (kaizen) - підхід до поліпшення роботи організації, система взаємопов'язаних дій, що призводять до підвищення якості продукції, процесів і системи управління.